Skip to main content

ASK kerul pls...


Ask me please, just click the button...

Any question related to the web, PHP, database, internet, this blog, my papers, or anything. I'll answer to you as soon as I can, if related to my domain. If not I'll try to find out from Google and provide you a link that can help you solve a problem.

Sincerely, kerul.










http://kerul.blogspot.com

Comments

  1. wah =x bgs nih =]

    ReplyDelete
  2. 1)what the disadvantages of CSP?
    2)my blogger cannot open because almost 2 months i not sign in.what should i do?

    ReplyDelete
  3. En.Kerul,
    1.Boleh tidak,kalau kita sudah develop satu php page and macam mana kita nak masukkan page php tu dalam joomla?.
    2.Kalau kita develop guna joomla adakah kita perlu lagi buat design ERD dalam project yang kita hendak bangunkan?

    ReplyDelete
  4. dear umi,

    I'm not sure what is CSP, pls define...

    cannot sign into blogger? pls refer to blog help

    ReplyDelete
  5. dear alif,

    YES, we can embed PHP into Jommla, pls refer to Azam(http://sekret.sakaix.net).

    Just do the part you develop...

    ReplyDelete
  6. Salam..En Kerul,Bole x bagi tips soalan final? Soalan apa yang bakal kelur nanti.

    ReplyDelete
  7. Dear anonymous, pls provide your identity, or otherwise I will not entertain your question.

    ReplyDelete
  8. what different of web server and web browser??I confuse about them...

    ReplyDelete
  9. salam Dear Cik Kerul

    this is taha moctar i just would like to know if you would be able to help me out... how to become a good web developer?

    thanx

    ReplyDelete
  10. just 2 ask u,if i want to develop a tool for detect plagiarism in java assignment,i want to use halstead metric and apply this method to test the correctness of halstead metric can perform better or not..how can i get the algorithm to build this tool

    ReplyDelete
  11. Salam en kerul
    Ada bt training PHP lg dok?

    ReplyDelete
  12. Dear fatiee, I'm still a PHP advocate. And I do several trainings in PHP. I'll be doing free training on PHP next March in KUIS. Not sure what day, and when to start. Update is in this blog...

    If u want me to come to ur place, just call me to discuss the details.

    ReplyDelete
  13. En kerul, saya suka baju-T yang anda pakai.

    Di Kolej Tebrau dulu en kerul pensyarah ke?

    Saya di sana dari tahun 1998-2000.

    ReplyDelete
  14. aslmkm,i want to ask u about my blog.

    im forgot my password.what im suppose to do?i was tries hardest to remember my password but im failed.

    umi baizura
    08BB01017

    ReplyDelete
  15. aslmkm,i want to ask u about my blog.

    im forgot my password.what im suppose to do?i was tries hardest to remember my password but im failed.

    umi baizura
    08BB01017

    ReplyDelete
  16. salam.. sy nak buat sistem php di mana sy leh update monthly record dgn mggunakan checkbox. abg ada tak sample sistem yg leh wat monthly update?

    ReplyDelete
  17. Dear SakamotoMiharu,

    Setakat ni xder contoh lagi...

    What I can suggest is, try to look for cron job in Linux or Unix.

    This cron job is a scheduler, it can execute PHP files...

    http://www.developertutorials.com/blog/php/running-php-cron-jobs-regular-scheduled-tasks-in-php-172/

    ReplyDelete
  18. salam.en.kerul,

    -Boleh x bg idea camne nak promote website via online?

    ReplyDelete
  19. Dear Nurul Syazani,

    I have some articles in promoting websites through search engine;
    1. http://kerul.blogspot.com/2009/09/search-engine-optimization-for-website.html

    2. http://kerul.blogspot.com/2009/07/current-mission-search-engine.html

    Hope they can help...

    ReplyDelete
  20. Dear Firda,

    I think I do remember u...

    Anyway, the t-shirt is a sponsored by Moicrosoft Windows Mobile...

    Yes, I was in Kolej Tebrau in 1999-2000.

    ReplyDelete
  21. itu nm webhosting sy tp disini sy menemukan masalah dengan coding ketika user register successfull data yang user register tidak masuk pada data base sy, tolong bantu apa maslah dengan coding sy di bawah ini adalah adalah coding untuk databse

    $url="http://".$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['REQUEST_URI'];
    $sql = "insert into friend ('$username', '$password', '$fname', '$lname', '$gender', '$birthday', '$day', '$year', '$country', 'phone','$email'";

    terima kasih

    ReplyDelete
  22. Dear Nugie Doank,
    Info tidak cukup. But try use mysql_error() function rujuk -> http://php.net/mysql_error

    ReplyDelete
  23. salam, encik kerul. sy nak tanya tentang joomla.
    boleh sy dapatkan email encik kerul?

    ReplyDelete
  24. Sila perkenalkan diri anda sekiranya ingin berurusan dengan saya. Bukan itu lebih baik dan lebih hormat. Bukankah anda telah diajar oleh guru dan ibu bapa agar hormat dengan orang, terutamanya bila kita ingin meminta bantuan orang lain. Bukan kah itu juga merupakan 'common sense' .

    Sila gunakan borang ini utk menghantar mesej ke email saya;
    http://blog.kerul.net/p/contact-me.html

    Tqvm...

    ReplyDelete
  25. salam. nama saya Nor. saya dah try ke pautan yg sdr kerul beri utk email, tp page not found. so saya just taip disini saja.
    saya baru install joomla 1.7 di salam cpanel. tetapi tak tahu apa tindakan selanjutnya. saya cuba masuk melalui link administration yg dibagi , tetapi tak boleh dan keluar ini 'You do not have access to the administrator section of this site'. sebelum tu sy dah register. dan link yg lagi satu (http://vianatura.com.my/joomla16/),boleh pulak. cume dalam tu kosong tak ada ape2

    ReplyDelete
  26. Salam..en. kerul,sy gnakan joomla virtuemart 1.7...sy hdpi mslah mengenai pyment method paypal...
    pas ordr n nk byar gnakan paypal, dia xleh nk run..bla kta nk checkout paypal tu dia akn ckp ada error..
    sy dh enablekn paypal kt pymnt method tp xleh gak...mcm mna ek??

    ReplyDelete
  27. semekom en.kerol, cmne nk kuarkan video stream dari webcam ke browser??crome atau mozila..adakah webcam punya driver perlu diintergrate skali nga coding tu??langsung xdak idea ni..^_^

    ReplyDelete
  28. hey...
    can u give me some suggestion about how to text view the text app in apk

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Several English proverbs and the Malay pair

Or you could download here for the Malay proverbs app – https://play.google.com/store/apps/details?id=net.kerul.peribahasa English proverbs and the Malay pair Corpus Reference: Amir Muslim, 2009. Peribahasa dan ungkapan Inggeris-Melayu. DBP, Kuala Lumpur http://books.google.com.my/books/about/Peribahasa_dan_ungkapan_Inggeris_Melayu.html?id=bgwwQwAACAAJ CTRL+F to search Proverbs in English Definition in English Similar Malay Proverbs Definition in Malay 1 Where there is a country, there are people. A country must have people. Ada air adalah ikan. Ada negeri adalah rakyatnya. 2 Dry bread at home is better than roast meat home's the best hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri Betapa baik pun tempat orang, baik lagi tempat sendiri. 3 There's no accounting for tastes We can't assume that every people have a same feel Kepala sama hitam hati lain-lain. Dalam kehidupan ini, setiap insan berbeza cara, kesukaan, perangai, tabia

Submit your blog address here

Create your own blog and send the address by submitting the comment of this article. Make sure to provide your full name, matrix and URL address of your blog. Refer to the picture below. Manual on developing a blog using blogger.com and AdSense, download here … Download Windows Live Writer (a superb offline blog post editor)

Kursus Ionic 2021

Kursus terbaharu IONIC-5 Pengenalan sepintas lalu pembangunan apps Ionic WhatsApp kami di   http://laravel.wasap.my Dapatkan tarikh kursus terkini di  fb.com/khirulnizam Kolej Komuniti Temerloh September 2020 ILP Selandar Ogos 2020 Berikut senarai tutorial yang sedang kami bangunkan; HARI 1 & 2 Pengenalan IONIC dan cara pasang dalam Windows10 (   http://fstm.kuis.edu.my/blog/ionic-pengenalan/   ). Versi  PDF pengenalan & install IONIC Pasang plugin TypeSript (skrip utama dalam Ionic) dalam Sublime. Struktur asas Page dalam projek Ionic. Sharing intent kepada media sosial. Plugin Kamera dalam apps Ionic ( http://fstm.kuis.edu.my/blog/ionic-kamera/ ) HARI 2 & 3 IONIC + FIREBASE Firebase Ionic CRUD – masukkan rekod baharu ( download slides ) Firebase Ionic CRUD – baca rekod dan senaraikan ( download slides ) Firebase Ionic CRUD – perbaharui dan pada rekod (download slides) Kod contoh lengkap S-CRUD IONIC+FIREBASE di  GITHUB.com/khirulnizam/ionmasjid Kita pasti biasa dengan pem

Bootstrap Template for PHP database system - MyCompanyHR

HTML without framework is dull. Doing hard-coded CSS and JS are quite difficult with no promising result on cross platform compatibility. So I decided to explore BootStrap as they said it is the most popular web framework. What is BootStrap? - Bootstrap is the most popular HTML, CSS, and JavaScript framework for developing responsive, mobile-first web sites. (  http://www.w3schools.com/bootstrap/   ) Available here -  http://getbootstrap.com/ Why you need Flat-UI? Seems like a beautiful theme to make my site look professional. Anyway you could get variety of BootStrap theme out there, feel free to select here  http://bootstraphero.com/the-big-badass-list-of-twitter-bootstrap-resources/ Flat-UI is from DesignModo -   http://designmodo.com/flat/ Web Programming MyCompanyHR – PHP & MySQL mini project (with Boostrap HTML framework) Template 1: Template for the Lab Exercise. This is a project sample of a staff record management system. It has the PHP structured co

Applications of Web 2.0

Web 2.0 describes the changing trends in the use of World Wide Web technology and web design that aim to enhance creativity , secure information sharing, collaboration and functionality of the web. Web 2.0 concepts have led to the development and evolution of web-based communities and hosted services , such as social-networking sites , video sharing sites , wikis , blogs . Find a website or web application that conform to the criteria of Web 2.0. Put the name of the application and the URL in the comment below. Please provide your full name and matrix number. Make sure the application you choose is not already chosen by your friend in the previous comment.