Skip to main content

GRAPHIC EDITING USING PHOTOSHOP


SINOPSIS KURSUS
Adobe Photoshop adalah antara perisian yang paling penting bagi seorang pereka grafik. Kami menawarkan satu kursus yang mudah dan cepat bagi anda untuk difahami. Kursus ini akan bermula dengan pengenalan asas kepada rekabentuk grafik diikuti dengan penggunaan tools seperti selection tools, manipulation tools, creation tools dan workspace tools. Anda juga akan belajar prinsip rekabentuk  professional beserta tips dan trick yang boleh digunakan sebagai permulaan menggunakan photoshop
Adobe Photoshop is one of the most important tools for graphic designers and we bring together a course crafted for easy and quick understanding. This course starts with basic design introduction and follow it up with tools like Selection tools, manipulation tools, creation tools and workspace tools. You will also learn professional design principles and tips and tricks to get you started on photoshop.
Apakah yang akan diperolehi dari kursus ini?
  • Latihan penggunaan Adobe Photoshop yang lengkap secara Hands-on.
  • Tip dan trick yang biasa digunakan oleh pereka professional
  • Penerangan berasaskan tugasan memfokuskan kepada hasil pembelajaran.
  • Perbincangan berkaitan tools di dalam photoshop dan penerangan proses yang lengkap bagi teknik dan efek di dalam Photoshop.
Kursus ini adalah kursus permulaan yang komprehensif  untuk mempelajari prinsip rekabentuk grafik dengan photoshop secara professional. Anda pasti akan mendapat banyak kemahiran dan maklumat berguna dalam menyelesaikan projek persendirian atau komersial nanti.
 =================================
What will you get out of this course?
  • A complete hands on training on Adobe photoshop
  • Practical tips and tricks for professional designers
  • Task based lectures focusing on learning outcomes Through discussion on photoshop tools
  • Detail process lectures on photoshop techniques and Effects.
This course is comprehensive introduction to professional photoshop design principles. You will surely learn a lot and will be to use photoshop in various commercial and personal projects.
Outline Course
Day 01:
  1. Introduction
  2. Getting Started
    1. Default Setting, Workspaces
    2. Opening and Create New Documents
    3. Layers, Blending
  3. Using Tools
    1. Selection Tools
    2. Manipulation Tools (Basics, In Action & Final)
    3. Creation Tools (Basics, Usage, Advance Features, Other stuff)
    4. Workspace Tools
Day 02:
  1. Work Flow
    1. Basic
    2. Usage
    3. Advance
  2. Photo Correction
    1. Perspective Distortion
    2. Liquefy Adjustment
    3. Image Processor
  3. Effects and Techniques
    1. (more than 10 effect and techniques)
===================================

Bila kursus seterusnya, saya nak join…
4 & 5 Februari 2017, 9am – 5pm
*PROMO FEES JAN – FEB 2017 ONLY (Inclusive GST)
  • PAYMENT ON/BEFORE 4 February 2017
  • Students RM180 (Cash/Bank Transfer/Credit Debit Card/Paypal)
  • Public PROMO RM300 RM180 (Cash/Bank Transfer/Credit Debit Card/Paypal)
  • Company (Cheque/LO)  = RM500
  • Maybank Account Number: 562834627354 – Koperasi Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor Bhd

Contact No. Whatsapp: 011-1061 1062 or Office No. 03-8922 9386

Maybank Account Number: 562834627354 – Koperasi Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor Bhd

===================================

Trainer: Muizz Salleh
Beliau adalah penggerak utama projek SmartSolat. Banyak buat graphic design, 3D modelling & audio video. Design beliau memang amazing. Mesti ramai yang nak tahu rahsia grafik design skills beliau. 

Sekarang kita perhatikan banyak keperluan untuk post iklan dalam media sosial. Macam mana nak edit imej yg orang akan banyak LIKE? Macam mana nak buat iklan yang berkesan? Macam mana nak buat banner yang menarik?

Trainer Photoshop ni sahabat kami yang banyak membantu kami buat banner, poster dan macam2 iklan. Artwork dia memang pergh! mostly masterpiece. Orang lama katakan. Banyak template design dalam koleksi beliau. Usaha hampir sepuluh tahun buat grafik design. Rugi tak ambil peluang berguru dengan sifoo power nih... 😊

Anda tau skills ni best, nak sangat belajar tapi tak tau tempat training yg mampu join (bukan mampu tengok jah). Boleh visit page kat bawah kalau nk tau details. 
Contact: muizz.salleh@gmail.com
WhatsApp: 018-9899072



Comments

Popular posts from this blog

Several English proverbs and the Malay pair

Or you could download here for the Malay proverbs app – https://play.google.com/store/apps/details?id=net.kerul.peribahasa English proverbs and the Malay pair Corpus Reference: Amir Muslim, 2009. Peribahasa dan ungkapan Inggeris-Melayu. DBP, Kuala Lumpur http://books.google.com.my/books/about/Peribahasa_dan_ungkapan_Inggeris_Melayu.html?id=bgwwQwAACAAJ CTRL+F to search Proverbs in English Definition in English Similar Malay Proverbs Definition in Malay 1 Where there is a country, there are people. A country must have people. Ada air adalah ikan. Ada negeri adalah rakyatnya. 2 Dry bread at home is better than roast meat home's the best hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri Betapa baik pun tempat orang, baik lagi tempat sendiri. 3 There's no accounting for tastes We can't assume that every people have a same feel Kepala sama hitam hati lain-lain. Dalam kehidupan ini, setiap insan berbeza cara, kesukaan, perangai, tabia

Submit your blog address here

Create your own blog and send the address by submitting the comment of this article. Make sure to provide your full name, matrix and URL address of your blog. Refer to the picture below. Manual on developing a blog using blogger.com and AdSense, download here … Download Windows Live Writer (a superb offline blog post editor)

Bootstrap Template for PHP database system - MyCompanyHR

HTML without framework is dull. Doing hard-coded CSS and JS are quite difficult with no promising result on cross platform compatibility. So I decided to explore BootStrap as they said it is the most popular web framework. What is BootStrap? - Bootstrap is the most popular HTML, CSS, and JavaScript framework for developing responsive, mobile-first web sites. (  http://www.w3schools.com/bootstrap/   ) Available here -  http://getbootstrap.com/ Why you need Flat-UI? Seems like a beautiful theme to make my site look professional. Anyway you could get variety of BootStrap theme out there, feel free to select here  http://bootstraphero.com/the-big-badass-list-of-twitter-bootstrap-resources/ Flat-UI is from DesignModo -   http://designmodo.com/flat/ Web Programming MyCompanyHR – PHP & MySQL mini project (with Boostrap HTML framework) Template 1: Template for the Lab Exercise. This is a project sample of a staff record management system. It has the PHP structured co

Simple Zakat Calculator

This is a simple Zakat Calculator that do some calculation. Provided in the source is the Java source. It contains sample code on how to ; alert user is input is null handle calculation show OK dialog box numerical value parse from string invoke sharing intent admob, etc Screen shots The complete source - https://docs.google.com/file/d/0B34ZxOOoeSDdeURRSVFKek81Q2M/edit?usp=sharing The APK in the Google Store (Taksiran Zakat Emas Kalkulator) The Java code

Contact Us at blog.kerul.net

Powered by EMF HTML Contact Form