KUIS students' portal

Since many of the blog visitors are directed from this search term;
kuis + student + portal ,
I would like to provide the exact address of the KUIS students' portal is actually here;
***Thanks to Nugie Doank, now u can use any browsers to access the portal, YEAY!!!

Cheers!

Other important links;

  1. Download KUIS past exam papers tutorial - http://blog.kerul.net/2009/02/more-exam-paper-from-kuis-library.html
  2. KUIS Llibrary URL - http://library.kuis.edu.my:8000/
  3. FSTM wbesite, http://www.kuis.edu.my/fstm/
  4. Diploma in E-Commerce: http://www.kuis.edu.my/fstm/ecommerce/
  5. Bahagaian Pembangunan Mahasiswa KUIS (http://www.jpmkuis.com/).


New KUIS Logo - 2011

Logo KUIS 2011 GIF

Logo KUIS 2011 JPG


11 comments:

  1. salam..
    talking about library kuis online..
    how do i search the paper that i want
    ..can u show me the direction..

    ReplyDelete
  2. Kuis portal were always down! =..=||

    ReplyDelete
  3. Dear anonymous,
    Please read the following tutorial -> http://blog.kerul.net/2009/02/more-exam-paper-from-kuis-library.html

    ReplyDelete
  4. Dear second anonymous,
    yeah! You're right it's annoying though...

    Somehow or rather, I'd prefer u put your name. That's more polite way of a conversation...

    ReplyDelete
  5. Salam, En. Khirul.
    Macammana nak settlekan problem Kuis Portal yang tak boleh buka guna mana mana browser including IE. (biasanya ada word "Refer BPM or something" I couldnt remember :("
    Masalah besar untuk pelajar yang macam saya nak bukak portal dari laptop sendiri. Tq.

    Hasnah.

    ReplyDelete
  6. Saya pon hadapi masalah yg sama. Nanti saya hubungi BTM, mungkin diorang ader solution.

    Tima kasih kerana bertanya.

    ReplyDelete
  7. masaalah portal selalu down je sbb port yg kuis gunekan...nak bukak portal kat mane2 browser tu kecik punye hal je..script yg kuis gune tu die default kan browser hanye pada internet explorer sbb internet explorer x bnyk plugin yg compatible.upgrade domain portal kuis pada yg lebih mahal langganannya.atau mungkin da ade yg inject?sama2 la kite selesaikan masaalah ni.

    ReplyDelete
  8. salam untuk Analyzer.
    kalo awk nak buka portal kuis dengan browser lain boleh jew, awk hanye rubah coding pada kuis punya portal, senang jew

    ReplyDelete
  9. Bagaimana caranya, silah Nugieo Doank dapat kongsikan... Trimas...

    ReplyDelete
  10. salam untuk semuanya semoga kita tetap berada dalam lindungan-Nya amien.

    untuk login pada portal e-campus dengan browser firefox pertama kita akan masuk pada
    1. http://onlineapp.kuis.edu.my:8080/studentportal/browser.jsp

    ketika kita ketik alamat yg diatas sudah tentu tidak bisa caranya, kita harus merubah sedikit scrip pada alamat itu iaitu:

    2. http://onlineapp.kuis.edu.my:8080/studentportal/login.jsp

    pada cara 1. browser.jsp kita ganti dengan login.jsp

    mudahkan!
    semoga bermanfaat

    ReplyDelete
  11. TQ for the trick Nugie Doank - so next time just login to http://onlineapp.kuis.edu.my:8080/studentportal/login.jsp

    ReplyDelete

Popular Posts